Oprichting van Belgian Sweets Design
In 1985 richtten Guy De Smet, zijn zoon Bernard en Malvina Peeters Belgian Sweets Design op.
Vandaag de dag, omgedoopt tot BSD, heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid terwijl het trouw blijft aan zijn kernactiviteiten en fundamentele waarden.
Het verhaal van BSD begint in Jette. De winkel was kleiner dan vandaag: een eenvoudig salon. Er werden chocoladewikkels en kerstversieringen verkocht.
De showroom is verhuisd en bevindt zich nu in een ondergrondse garage, de opslag van lopende bestellingen organiseren we in een oude wijnkelder.
De traditie van opendeurdagen begint om het begin van de twee belangrijkste seizoenen in de chocoladewereld te vieren: Pasen en Kerstmis.
De combinatie van de heerlijke gerechten van Guy De Smet en de collecties van Malvina Peeters (de stichters) kent zo'n succes dat het noodzakelijk wordt om twee opendeurdagen per seizoen te organiseren.
Bernard De Smet, de zoon van Guy, neemt de leiding van BSD over en besluit naar Saintes te verhuizen. Deze overgang vindt plaats over een periode van 3 jaar.
Het bedrijf vestigde zich officieel in Sit-Renelde in juni en het gebouw is in de loop der jaren uitgebreid.
BSD levert verpakkingen voor de top 1000 van mooiste boetieks in België, breidt zijn activiteit uit naar Europa en ontwerpt seizoenscollecties.
Aankoop van de eerste drukmachine voor het personaliseren van onze dozen. De export neemt toe en vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de verkoop.
Nieuwe partners worden aangetrokken om het bedrijf verder te ontwikkelen en duurzaam te maken. BSD neemt deel aan beurzen in Italië, Duitsland en China.
BSD viert zijn 30e verjaardag. Het exporteert nu 60% van zijn producten in Europa en de rest van de wereld. Een nieuwe fase begint met de lancering van Blue Zest, een ontwerpstudio en bureau voor visuele communicatie.